Här är allt du behöver veta om läppstift!

Det finns en del tips och trix när det kommer till läppstift. Som att hitta den perfekta nyansen till exempel. Här är allt du behöver veta om läppstift!

 

Så väljer du röda läppstift

Rött läppstift är alltid rätt. Den lysande färgen signalerar självsäkerhet och kan lyfta en enkel vardagsmakeup lika väl som addera glamourkänsla när du är redo för fest.

Hitta rätt nyans

Hallonrött passar dig som är blek, klarrött dig med mediumljus hud och mörka kulörer smickrar färgad hy.

Applicera så här

Helt perfekta läppar får du genom att grundmåla hela läppen med läppenna innan du applicerar två lager läppstift. Vill du ha en mer avslappnad look, gnugga fingertoppen mot stiftet och tryck in färgen på läpparna.

 

Så väljer du rosa läppstift

Starkt rosa läppar är en äkta vitaminkick som passar perfekt till rosiga kinder, mjukt sotade ögon och, inte minst, till säsongens alla eyelinervarianter. Och det bästa: Det finns en rosa nyans för alla!

Hitta rätt nyans

Ju mörkare hudton, desto kraftigare nyanser av rosa kan du välja!

Applicera så här

Använd stiftet direkt på läpparna. Börja från mitten och arbeta utåt. På så sätt håller du dig innanför din naturliga läpplinje. Klappa av överflödet med en pappersservett och lägg en aning gloss mitt på läppen. Vill du ha trendigt matta läppar, borsta en aning finishingpuder över munnen.

 

Så väljer du korall-färgade läppstift

De gulröda korallfärgerna känns härligt retro och ger lyster åt blek hy. Korall smickrar även lite mer gyllene hudtoner, perfekt nu när solen tittar fram.

Hitta rätt nyans

En blek korallton som drar mot rosa är perfekt för ljushyade. En intensiv melonfärg passar mediumljus hy. Mörkare hudtoner smickras av mer intensiva nyanser.

Applicera så här

Korallfärgade läppar bör målas med precision. Arbeta in läppstiftet med en flexibel läppstiftspensel och använd en platt eyelinerpensel för att få perfekta konturer.

 

Så väljer du nude-färgade läppstift

Blekt beige läppar ger en modern framtoning. Snyggt till en nedtonad makeup men samtidigt lika rätt när du vill ha rockigt sotade ögon eller en retrolook à la 60-tal.

Hitta rätt nyans

Välj läppstift som är en nyans mörkare än din hy. Rosa värmer upp ljus hy, persika passar medium-hy och koppar är rätt för mörkare hy.

Applicera så här

Hudfärger gör sig bäst i tunna, skira lager. Måla först läppkonturen med beige läppenna. Stryk sedan stiftet över munnen och arbeta in färgen med pensel.

 

Undvik dessa 3 misstag

1. Du väljer ett för mörkt läppstift: Att välja ett läppstift som är för mörkt, särskilt om du har tunnare läppar, kan göra att du ser trött (eller äldre) ut.

2. Du slarvar med läppennan: Effekten man vill åt med en läppenna är att stänga inne läppstiftet så det inte flyter ut i de små fina rynkorna runt läppen.

3. Du återfuktar inte: Att återfukta läpparna är lika viktigt som resten av kroppen. Fnasiga eller såriga läppar är aldrig en bra grund för läppstift.

3 reaktioner på ”Här är allt du behöver veta om läppstift!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *