Hur får man lockar att hålla?

Hej Alla! Hoppas ni mår bra!

Jag ligger hemma med en hemsk förkylning som inte vill släppa! Det började med halsont och feber och det blir bara värre! Nu har jag fått hosta också! Inte alls kul..

Jag har ändå samlat lite energi nu för att kunna skriva ett bra inlägg till er! Jag tänkte prata lite om det här med skönhetsprodukter. Det är inte alls lätt att hitta i denna djungel alla gånger och speciellt om man inte jobbar med något in0om skönhet och inte riktigt vet vad det är man ska använda.

Vad är viktigt när man lockar håret?

Jag får väldigt ofta frågan i jobbet om hur man får lockar att hålla. Mitt svar på det är att det är väldigt viktigt att man är noga när man lockar håret, att man använder rätt temperatur och att man sedan är försiktig med lockarna tills dess att dom svalnat och blivit kalla igen. När håret är varmt så går det nämligen att ändra hårets form. När håret är kallt så har håret fastnat i den form det fått när det varit varmt. Det är av den här anledningen många sätter upp lockar med spännen när de är nygjorda.

Vilka produkter ska man använda när man lockar håret?

Nästa del som jag skulle säga är a och o när det kommer till en frisyrs hållbarhet är vilka produkter man använder sig av. Det gäller oavsett vilken kvalitet ditt hår har ursprungligen. Det som jag skulle säga skiljer här är hur mycket du behöver använda av varje produkt. Har du ett väldigt torrt och frissigt hår såvehöver du såklart använda mycket mer olja än vad en person som har rakt och glansigt hår behöver. Här vill jag också understryka att man kan ha i mycket mer olja i håret än vad många tror. Jag brukar nästan alltid ta 4-5 sprut olja i ett hår. Så tänker du idag att det är mycket med ett sprut så har du fel. Testa att ha i mer olja i håret så ska du se att resultatet blir mycket bättre! Håret kommer att suga upp oljan och du behöver inte oroa dig att håret blir fett.

 

Hårvård steg för steg

1, När jag tvättar håret på mig själv och andra så använder jag alltid schampo och balsam, ibland också hårinpackning. Man behöver inte använda hårinpackning varje gång man tvättar håret men det är bra att göra det en gång i veckan eller en gång varannan vecka. Det beror mycket på vilket skick håret är i. Har man rakt hår naturligt så brukar det inte vara lika mycket beroende av fukt som lockigt hår är. Lockigt hår är nämligen mycket torrare och känsligare än vad rakt hår är.

2, Nästa del är att använda någon typ av leave in produkt som är bra för håret och som gärna behåller värmeskydd, annars lägger jag till det med. Jag brukar blanda dessa med lite hårolja för att håret ska kännas glansigare och mjukare.

3, När jag gjort detta så fönar jag håret en aning och sedan delar jag upp håret i olika sektioner och sprayar med rikligt av en texturspray. Det finns många olika men min favorit är en texturspray från märket Mr Smith.

4, När håret är lite torrare så väljer jag vad jag ska använda för att styla håret. Jag använder alla Dysons produkter och älskar deras Airwrap. Den används direkt när håret är blött. Men om jag iställer väljer att föna håret torrt och sedan styla med något annat värmeverktyg så gör jag det.

5, När jag är färdig med lockarna så brukar jag avsluta med lite mer olja och sedan en lättare spray för att håret inte ska kännas för behandlat och hårt. Har du problem med att håret blir väldigt frissigt lätt så kan jag rekommendera en antifriss spray.

Följer du dessa riktlinjer och dessa produkter så lovar jag att lockarna håller i flera dagar!

 

 

Svårt att välja skönhetsprodukter

Jag förstår såklart att det inte bara är när man ska locka håret som det är svårt att välja produkter! Jag tänkte börja dela med mig av fler tips när det kommer till just produkter här i bloggen. Många gånger testar jag nya produkter som jag älskar och då vill jag såklart tipsa er alla om dem!

Ett annat tips som jag själv brukar använda mig av när jag är ute efter nya produkter, det kan vara både skönhetsprodukter och annat. Det är att titta efter vilka produkter som är med i bäst i test på olika sajter. Jag tycker ofta att sådana sajter har bra koll och rekommenderar produkter på ett bra och sanningsenligt sätt. Sen är det såklart inte alla som har samma smak gällande allt. Men det brukar alltid finnas något bland produkterna som passar mig iaf!

För tips gällande andra produkter som är bäst i test så kan ni besöka The Beauty Room

 

Kram Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *