Jag listar de smartaste knepen för att bli av med både ringar och påsar under ögonen!

Vilken typ av mörka ringar har du?

Mörka ringar kan se lite olika ut beroende på anledningen bakom. En variant är att de mörka ringarna under ögonen är blålila eller lite rödaktiga. Dessa ringar är förmodligen orsakade av blodets naturliga hemoglobin. Dessa mörka ringar brukar vara vanliga hos personer med ljus hy då blodådrorna blir mer framträdande.

Om dina mörka ringar under ögonen istället drar åt det bruna, gula eller grönaktiga hållet kan det snarare ha med livsfaktorer att göra. Rökning kan orsaka brunaktiga ringar under ögonen.

Naturligt pigg och fräsch

Sömn och lediga dagar är bra mot mörka ringar, men även att dricka mycket vatten och ta dig tid att motionera. Sådana saker påverkar dig positivt på både insidan och utsidan. Promenera snabbt en kvart om dagen, det hinner du! Se till att få den sömn du behöver (vuxen ca 6-8 timmar per natt) och ät inte för sent.

Rätt produkter skapar underverk

Fel hudvårdsprodukter på huden närmast dina ögon kan vara anledningen till dina mörka ringar. Huden runt ögonen är extra tunn och känslig och råkar du komma åt ögat med krämen så kan du bli röd och svullen och de mörka partierna syns ännu tydligare.

Satsa på en ögonkräm som verkar på djupet, stimulerar hudens kollagenproduktion och som har höga halter fuktgivande ingredienser. I vissa ögonkrämer finns ett täckande pigment som jämnar ut nyansen i huden. Annars kan du lägga på concealer efteråt.

Kall kräm och egna hemmakurer

Okej, så du ska sova, motionera och äta rätt. Mer då? Förvara din ögonkräm i kylen så är den kall när du ska applicera den. Huden reagerar på kylan och det ger en uppiggande effekt. Kyla har även en förmåga att minska svullnader, exempelvis påsar under ögonen som framträtt efter natten.

Ge dig själv en hemmakur med 20 minuters behandling av antingen (kalla) gurkskivor över ögonen eller urkramade tepåsar. I det senare fallet är det tanninerna och koffeinet i téet som drar ut vätska, motverkar inflammationer och fräschar upp din hud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *