Läs om hur du skräddarsyr din ansiktsbehandling för att få optimala resultat

Vad är multimasking?
Multimasking är en metod som har använts länge inom hudvårdsbranschen. Det går ut på att du använder flera masker i olika delar av ditt ansikte för att få en skräddarsydd ansiktsbehandling som passar just din hud. På så sätt kan du arbeta med flera av dina hudproblem samtidigt! Det är exempelvis inte helt ovanligt att man har en fetare T-zon och torra kinder, då kan multimasking vara en bra metod att förhålla sig till.

Hur gör man för att multimaska?
Innan du börjar med din multimasking ska du helst använda en peeling som exfolierar bort döda hudceller så att ansiktsmaskerna kan gå ner på djupet. Effektivast blir det om du gör peelingen efter en varm dusch eller bad.

Vilken ansiktsmask passar bra för multimasking?
Först måste du identifiera vad din hud behöver. Kika på hudproblemen nedan och fundera över vad din hud är i behov av just nu. När du har kommit fram till vilka ansiktsmasker du vill använda är det bara att sätta igång!

  • Torra partier – Har du torra fläckar i ansiktet som exempelvis på kinder och panna kan du lägga en återfuktande ansiktsmask där du känner dig lite extra torr.
  • Förstorade porer – Kring T-zonen och runt näsan kan man behöva en djuprengörande ansiktsmask eller pore-strips för att få bukt med förstorade porer.
  • Oljiga partier – Välj en detoxande ansiktsmask eller en mattifierande ansiktsmask till dina oljiga zoner.
  • Lysterlös – En lysterlös hud behöver en återfuktande och syresättande ansiktsmask. Bubbelmasker är vanligtvis både syresättande och fuktgivande.
  • Oren hud – Välj en lermask eller detoxande ansiktsmask. Håll utkik efter ingredienser som salicylsyra, niacinamide och zinkoxid.
  • Irriterad hud – Rodnad eller irritationer behöver en lugnande ansiktsmask med fukt.
  • Ögon & läppar – Det finns speciella masker för både ögon och läppar.

Efter multimasking
Tvätta av huden noggrant. Följ sedan upp med ett återfuktande ansiktsvatten, serum och fuktkräm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *