Musik till begravning

Hej alla,

Jag tänkte ta upp ett mörkt ämne nu då jag har ett samarbete med begravningsbyrån Lavendla som jag varmt kan rekommendera. Döden är ju något man helt inte tänker på och sin egen begravning är kanske något man aldrig tänkt en tanke på att planera? Lavendla har tagit fram ett kostnadsfritt arkiv, där man kan spara viktiga dokument för efterlevande, men man kan också spara ned önskemål man har gällande tex musik på sin begravning. Den här informationen är det bara du själv som har tillgång till under tiden du fortfarande lever. Men den dagen man dör så får de personer man angivit ett meddelande om att information finns sparad.

Begravningar är såklart något väldigt sorgligt, det brukar också ofta spelas sorglig musik på begravningar. Jag tänker lite här att den dagen jag dör så vill jag inte att mina nära och kära ska vara allt för ledsna. Jag vill att dom ska tänka glatt på den tiden vi hade tillsammans. Att dom ska vara glada och gå vidare med sina liv men ändå veta att jag finns där och ser efter dem och önskar dem all lycka.

Därav skulle musiken på min begravning vara glad musik. Musik som speglar min personlighet och vem jag är. Innan jag skulle skriva det här inlägget visste jag inte alls vad jag skulle välja för musik, jag hade faktiskt aldrig ens tänkt tanken, Men det jag haft i bakhuvudet ändå är att musiken ska ge tröst och glädje.

Tänkte dela med mig av några låtar nedan som jag skulle kunna tänka mig spela på min begravning. Självklart får man gråta, men jag vill att känslan av hopp och framtid ändå finns där.

1, The wonder of you

2, Let it be

3, Billie Jean

4, Three little birds

5, Angels

6, My way

 

Det här var några exempel på låtar jag skulle välja att spela. Hoppas ni lyssnar och gillar dem! Sen hoppas jag också att någon kan inspireras till att sprida lite glädje även efter sin bortgång 🙂

 

Om man istället har en nära som gått bort och ska välja musiken så har man kanske lite andra tankar av vad man vill välja. Jag kan tänka mig då att det kanske blir lite sorgligare och kärleksfullt på ett annat sätt och som istället är riktat mot den personen. Jag tänkte tipsa om några låtar till det med.

 

Ta hand om varandra!

1, Kärleksvisan

2, När löven faller

3, Du är allt

 

Kram Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *