Problem med klåda i hårbotten?

Hej alla! Hoppas ni mår bra och att sommaren varit till belåtenhet. Vädret har varit lite sisådär kan jag tycka. Det har inte varit så många varma soliga dagar som man hoppats på. Men det har ändå varit helt okej! Ett ämne som jag tänkte ta upp är det här med torr hårbotten och hårbotten som kliar. Det kan finnas många orsaker till detta och en av dem är faktiskt vädret. I perioder när luften är torrare så blir även hårbotten torrare på samma sätt som vår hud blir det. En hårbotten smörjer man ju inte in med hudkräm som man gör med resten av kroppen och det gör då att man måste vara extra noga med vilket shampo man väljer att använda sig av. Får man torr och kliande hårbotten så gäller det att direkt sluta med det shampo som är parfymerat och som torkar ut botten. För de som inte använt mjällshampo så rekommenderar jag verkligen att man köper hem och flaska och har hemma i förebyggande syfte. Ofta behöver men inte använda shampo i längre perioder utan det kan räcka med några dagar för att hårbotten sedan ska ha återhämtat sig.

Det finns såklart de personer som har problem med mjäll i längre perioder också, de som har det rekommenderar jag dels att köpa ett bra mjällshampo, men jag rekommenderar också att man köper ett serum för hårbotten.

Har ni inte hört talas om mjällbusters innan så är de specialiserade gällande just mjäll och torr hårbotten och har tagit fram riktigt bra produkter för just detta. Det är inte alltid lätt att hitta rätt produkter för just detta då det finns en djungel med produkter som passar för olika personer och olika bekymmer. Så testa er fram och lycka till!

Känslan när hårbotten mår bra igen och slutar klia är underbar!

Kram Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *