Vad vore livet utan en bil

Samarbete med Mekster.se

 

Hej alla! Hoppas ni haft på i en bra vecka hittills. Min vecka har för en gångs skull varit hyfsat lugn och jag har haft ett par dagar till att bara återhämta mig och ta det lugnt. Jag är expert på att köra på i full fart utan att tänka efter på hur jag egentligen mår. Sedan kraschar jag. Det är verkligen något jag skulle behöva bättra mig gällande.

Jag har under många år använt mig av bil i tjänsten. Bilen blir verkligen ens bästa vän och man känner att HUR skulle jag klara mig utan min kära bil. Ett tag kunde jag till och med drömma mardrömmar om att min bil blev tagen ifrån mig. ( Jag vet!! Så knäpp! Haha )

Har man en bil och vill att sen ska må bra och hålla länge så är det viktigt att man tar väl hand om den. Det bästa är att lära sig ta hand om den på egen hand också om det är så att man inte är gjord utav pengar. Min lillasyster hade nyligen problem med sina bromsar. Hon är en sådan person som jag verkligen ser upp till när det kommer att handarbete. Hon tar tag i det mesta och är inte alls rädd för att göra det själv. Jag hjälpte henne nu senast med att läsa på lite gällande hur man byter bromsskivor och hur mycket det skulle kosta. Jag tittade då både på alternativet att lämna in bilen men också på att göra det själv efter att jag fått reda på att det skulle bli rätt mycket pengar för henne att lägga ut för att få detta fixat av någon annan. Hur svårt kan det vara att göra detta själv liksom?!

Jag hittade i alla fall en guide där man kan se steg för steg hur det hela går till. Hur bra som helst! Mekster.se hade både en guide på hur det går till, hur pass svårt de anser att jobbet är och sedan säljer dom även alla delar du behöver för att genomföra bytet. Lätt som en plätt!

Jag tipsade min lillasyster om detta och hon löste det hur bra som helst på egen hand och det blev inte alls dyrt! Jag skulle rekommendera alla att först se om det finns en enkel lösning på problemet med bilen för att se om man kan lösa det själv innan man väljer att lämna in bilen på en verkstad!

Kram Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *