Varför ska du använda hårinpackning?

Varför ska man använda hårinpackning, och hur gör jag för att få bästa effekt? Håret slits och påverkas negativt av flera olika anledningar. Exempel på detta kan vara färgning, blekning och värmeverktyg. Men kvaliteten på håret kan också försämras av sådant som sol, saltvatten och stadsluften. Jag har samlat några av mina bästa tips och råd nedan!

Vad är bra med hårinpackning?

Vill du ta hand om ditt hår lite extra så kan du i samband med att du tvättar det använda dig utav hårinpackning. Det gör att ditt hår håller sig fräscht och att det mår bra. Det finns flera olika varianter av inpackning som har olika verkan. Text så kan inpackningen innehålla fukt och näring. Med hjälp av denna näring så håller sig håret friskt. Har du färgat hår så finns det även hårinpackningar som hjälper din färg att hålla bättre.

Hur används hårinpackning?

Vilken hårinpackning du ska välja beror alltså på vad för hår du har och vad det är för resultat du är ute efter. Inpackningar används ofta för att bygga upp skadat hår men det är bra att använda hårinpackning även i förebyggande syfte. Det som skiljer sig då är att du kanske inte behöver använda det lika ofta.

 

Det kan variera hur hårinpackningen ska användas beroende på vad det är för hårinpackning och vilket märke den kommer från. Jag skulle rekommendera att du använder hårinpackning varje gång du tvättar ditt hår om ditt hår är väldigt slitet/skadat. Men har du ett välmående hår så räcker det med en gång i veckan eller en gång varannan vecka.

När du ska använda hårinpackning

Schamponera, tillsätt inpackning och sedan balsam

När du ska använda inpackning så ska du följa ordningen ovan. Schampo är det som gör att fjällskiktet i dina hårstrån öppnas och som tvättar bort all ”smuts” som finns i håret. Efter schampot applicerar du din inpackning som efterföljs av balsam. Vissa tror att inpackning kan ersätta balsam, men så är det inte. Balsam är viktigt eftersom det stänger fjällskiktet i hårstråna, vilket gör att de nyttigheter som tillförts i inpackningen stannar kvar i håret.

Handdukstorkat hår

När du ska ha i hårinpackningen så är det bäst om håret är som handdukstorkat hår. Självklart orkar man inte ta en handduk och torka håret mitt i duschandet, men man kan vrida ur håret lite. Inpackningen tränger inte in på samma sätt om håret är för blött.

Hårinpackning och värme

Har du möjlighet att tillsätta värme när du har hårinpackningen i håret så ger det extra effekt. Så om du har en bastu i närheten, passa på att lägga i en hårinpackning och sitt där en stund. Det fungerar också att vira in håret i en handduk och låta hårinpackningen verka om man inte har någon bastu.

Hårinpackning över natten

Vill du ge en extra bra behandling för skadat hår så rekommenderar jag att du sover med hårinpackningen i håret. Fläta håret, lägg en handduk på kudden och skölj ur morgonen efter.

Vill du veta var du köpa håraccessoarer, stylingprodukter och hårvårdsprodukter eller hur du skapar de perfekta hollywoodlockarna på dig själv? Då är StylingGuiden ett väldigt bra ställe att titta på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *